Næste arrangement i Gert Petersen Selskabet

Hvordan får vi Folkeskolen tilbage på sporet?
 
Medlemsmøde 11. oktober 2022
 
Folkeskolen er under hård kritik, og SF har netop opsagt videre deltagelse i det nugældende forlig om folkeskolen. Noget kommer til at ske, men hvad og hvordan?
 
Vi har fået tidl. lærer Niels Chr. Sauer til at komme med et bud på skolens fremtid.
 
Niels Chr. Sauer har fulgt folkeskolens udvikling i årtier og er tidligere mangeårigt medlem af Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse og stadig ivrig debattør om skoleforhold. 
 
Om ham har Stefan Hermann, rektor for professionshøjskolen Metropol, sagt: 
'Niels Chr. Sauer har gennem en årrække sat sine fodaftryk i skoledebatten. Med stærkt engagement, praktisk indsigt og en skarp pen har Sauer gang på gang taget luften ud af modeluner, slagsordspædagogik og unødige tiltag, der truer læreren som professionel og skolen som institutionen i midten af samfundet.' 
Følg hans blog på folkeskolen.dk 

Vi tager kritikken op og åbner diskussionen.
 
Moderator: Jørgen Alfastsen
 
Sted: SFU's lokaler, Blegdamsvej 24, 2100 København Ø.
 
Tidspunkt: kl. 19.30 - Dørene åbnes kl. 19.00

SF-formanden Gert Petersen fik et langt liv i politik. Vi taler med SFs mangeårige udenrigspolitiske ordfører Pelle Voigt om den navnkundige venstrefløjspolitiker, som med nogen ironi blev kaldt for ”Den Store Rorgænger”.
Se link under TV og Radio

 

 

Filmen 'Reds' Internationale: Oktoberrevolutionen i Rusland 1917, Stormen på Vinterpaladset.

Kommentar på Youtube: "Great filmmaking. It shows how positive Communism must have looked to these people, before it became a total nightmare." -- Sovjetterne som folkemagt og dobbeltmagt var adækvat og genialt udtænkt i forhold til den zaristiske feudalmagt, men løb ind i voldsomme problemer efter revolutionen. 'Al magt til sovjetterne' og opløsningen af den grundlovgivende forsamling allerede i jan. 1918 erstattede 'dobbeltmagt' med etparti-diktaturet, og sovjetterne blev senere helt opløst i det stalinistiske diktatur!