Næste arrangement i Gert Petersen Selskabet

Socialistisk omformning af Danmark

Det traditionsrige lørdagsmøde, der med Corona-forsinkelse afvikles

Lørdag 27.11.2021 kl. 11.00 - 16.00.

Oplæg ved Pelle Dragsted og Lisbeth Bech-Nielsen.

Udgangspunktet er Pelle Dragsteds nye bog: ’Nordisk socialisme’ der ses sammen med Lisbeth Bech-Nielsen og Peter Westermanns: ’Oprør for fremtiden'.

Moderator: Lars Meyer. Mødeformatet bliver kort gruppearbejde, oplæg, spørgsmål og debat. Suppleret med små kulturelle indslag og musik.

Deltagerinddragelse og valgte temaer og gruppearbejde, så vi når så langt rundt som muligt.

Vi starter som sædvanlig med brunch, og der er indlagt kaffe- og strække-ben-pauser i løbet af eftermiddagen.

Formålet med dagen er at gøre os (og måske også oplægsholderne😄) klogere. Vi har derfor prioriteret, at der skal være god tid til spørgsmål og debat. Vi har endvidere inviteret Søren Kolstrup til at komme med indspark og spørgsmål under debatten.

Pris for hele arrangementet: 75 kr.  Tilmelding til Per Rønne-Nielsen (mail: roenne.nielsen@gmail.com) allersenest mandag den 22. november - men gør det hellere med det samme!! Så er du sikret din plads!!

Sted:Vesterbrogade 204, København (indgang i porten. Mødelokalet ligger på 2. sal.)

 Dørene åbnes kl. 10.30.

 

 

 

 

 

 

SF-formanden Gert Petersen fik et langt liv i politik. Vi taler med SFs mangeårige udenrigspolitiske ordfører Pelle Voigt om den navnkundige venstrefløjspolitiker, som med nogen ironi blev kaldt for ”Den Store Rorgænger”.
Se link under TV og Radio

 

 

Filmen 'Reds' Internationale: Oktoberrevolutionen i Rusland 1917, Stormen på Vinterpaladset.

Kommentar på Youtube: "Great filmmaking. It shows how positive Communism must have looked to these people, before it became a total nightmare." -- Sovjetterne som folkemagt og dobbeltmagt var adækvat og genialt udtænkt i forhold til den zaristiske feudalmagt, men løb ind i voldsomme problemer efter revolutionen. 'Al magt til sovjetterne' og opløsningen af den grundlovgivende forsamling allerede i jan. 1918 erstattede 'dobbeltmagt' med etparti-diktaturet, og sovjetterne blev senere helt opløst i det stalinistiske diktatur!

OBS! Klima-arrangementet planlagt til 1.april afholdes 23. september 2020